Не са установени данни за престъпление по досъдебното производство, свързано със

...
Не са установени данни за престъпление по досъдебното производство, свързано със
Коментари Харесай

Прокуратурата за снимките от спалнята на Борисов: Няма престъпление, кадрите са подправени

Не са открити данни за закононарушение по досъдебното произвеждане, свързано със фотосите, за които се твърди, че са от спалнята на някогашния министър председател Бойко Борисов. Това съобщиха от Софийската градска прокуратура. Според обвиняването фрагментите са били подправени.
Прочетете още
„ Експертизите откриват фалшификация в метаданните им и установяват несъответствия в изображенията, които обосновават съмнение за манипулиране и слагат под подозрение истинността на направените копия на снимковия материал ”, прецизират от СГП.

В рамките на досъдебното произвеждане са назначени и направени седем компютърно-технически експертизи на 17 файла – 16 снимки и един видеоматериал, както и една спомагателна разширена сложна компютърно-техническа и лицево-идентификационна експертиза.

СГП е изпратила пет заповеди за следствие до Германия, Франция, Австрия, Испания и Белгия по отношение на проучвания снимков и видеоматериал, на който са изобразени банкноти в евро, както и жълти предмети, наподобяващи златни кюлчета.

Не е допустимо да бъде потвърдено по безспорен метод дали банкноти с номинал 500 евро, златни кюлчета и револвер фактически са се намирали на изобразеното на фотосите място. Не може да бъде потвърдено и дали пачките с банкноти с номинал 500 евро съдържат и други банкноти, какъв брой на брой са и на каква обща стойност, допълват от прокуратурата.

Според отговора на Централната банка на Франция една от тези банкноти не съществува, което „ в допълнение разколебава извода за меродавност на фотосите ”, прецизират от обвиняването. „ Всичко това навежда на извод, че обективно е допустимо да са били осъществени операции на направените фотоси, включващи прибавяне на нови елементи, изменение на съществуващи или заличаване на такива. В отговорите от националните банки на Германия и Испания се показва, че не са в положение да открият дали посочените на фотосите банкноти са в обращение или същите са изтеглени ”, настояват от прокуратурата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР